Menü bezárása
Konzultáció Ingatlanod értéke Kalkulátorok Miben tudunk segíteni Gyík Befektetőknek Bejelentkezés

Találatok

Ingatlan Gyakori Kérdések.

találatok a következő kategóriában Ingatlanadó

Ha ingatlant adunk el szja-t kell fizetni. Ha ingatlant vásárolunk illetéket..

Igen, hivatalból értékbecslést rendel el a NAV, hogy kiderüljön a reális vételár ami után kell fizetni az ingatlan adót..

5% alatt állagmegóvásnak minősül, 5% felett értéknövelő beruházásnak tekinti az adóhatóság az ingatlanra fordított felújítás költségeit..

Ajándékozás esetén ahol nem történik pénzmozgás, az az a szerzéskori érték nem állapítható meg és az ingatlan eladásra kerül 5 éven belül az eladási ár 25%-a lesz az adóalap. .

Amennyiben eladott ingatlanát, lakását 5 éven túl szerezte, vagy a költségei elérik a bevételét. Továbbá adómentes például a váláskor a házastárs által megváltott ingatlan után fizetett összeg; magánszeméllyel kötött tartási, öröklési, életjáradéki szerződés során az ingatlanért cserébe kapott érték..

Alapesetben azt az időpontot, amikor az érvényes adásvételi szerződést, a földhivatalhoz benyújtották. Öröklés esetén azonban a szerzés időpontjaként az örökhagyó halálának napját kell figyelembe venni. Lízingszerződés alapján megszerzett ingatlan esetén a szerződés megkötésének napja a szerzési időpont..

Továbbra is kérdésed van ?

Irja meg nekünk, és hamarosan válaszolunk


Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.
Ok a kérés teljesűlt