Menü bezárása
Ingatlanpiac info Ingatlanpiaci konzultáció Ingatlanod értéke Ha eladnád ingatlanod Kalkulátorok Szolgáltatások Gyík Befektetőknek Csapatunk Bejelentkezés

Miben tudunk segíteni?

Ingatlan Gyakori Kérdések.

Kérdése van ? Itt biztos megtalálod rá a választ


Nem, ha 4 éven belül felépítenek rá egy házat. Egyéb esetben nemcsak az eredetileg megállapított illetéket kell megfizetni, hanem további késedelmi kamatot is..

Mindig az fizeti a számlákat, akinek a nevén van a szolgáltatás. Ha nem történt meg a közművek átírása, akkor továbbra is az előző tulajdonos..

Alapesetben azt az időpontot, amikor az érvényes adásvételi szerződést, a földhivatalhoz benyújtották. Öröklés esetén azonban a szerzés időpontjaként az örökhagyó halálának napját kell figyelembe venni. Lízingszerződés alapján megszerzett ingatlan esetén a szerződés megkötésének napja a szerzési időpont..

Amennyiben eladott ingatlanát, lakását 5 éven túl szerezte, vagy a költségei elérik a bevételét. Továbbá adómentes például a váláskor a házastárs által megváltott ingatlan után fizetett összeg; magánszeméllyel kötött tartási, öröklési, életjáradéki szerződés során az ingatlanért cserébe kapott érték..

Ajándékozás esetén ahol nem történik pénzmozgás, az az a szerzéskori érték nem állapítható meg és az ingatlan eladásra kerül 5 éven belül az eladási ár 25%-a lesz az adóalap. .

5% alatt állagmegóvásnak minősül, 5% felett értéknövelő beruházásnak tekinti az adóhatóság az ingatlanra fordított felújítás költségeit..

Az illetéket megfizetésére a lakásvásárlási folyamat legvégén kerül sor. Tehát akkor, ha a teljes vételárat kifizette a vevő ezt követően 30 napon belül küldik fizetési meghagyást..

Igen, az illeték összege csökkenthető bizonyos kedvezményekkel..

Igen. A NAV olyan kifinomult adatbázissal rendelkezik, hogy a gépezet azonnal működésbe lép..

Mindig a vevő fizeti a vagyonszerzési illetéket, mivel a vevő szerzett ingatlan. .

Igen, hivatalból értékbecslést rendel el a NAV, hogy kiderüljön a reális vételár ami után kell fizetni az ingatlan adót..

Ha ingatlant adunk el szja-t kell fizetni. Ha ingatlant vásárolunk illetéket..

Igen az illeték elszámolható költségként..

https://ingatlan5.hu/Az-ingatlan-%c3%a1rver%c3%a9s-buktat%c3%b3i.

Továbbra is kérdésed van ?

Irja meg nekünk, és hamarosan válaszolunk


Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.
Ok a kérés teljesűlt