Menü bezárása
Konzultáció Ingatlanod értéke Kalkulátorok Miben tudunk segíteni Gyík Befektetőknek Bejelentkezés

Ingatlan eladás - Működő tippek a gyors ingatlan eladáshoz

Közzétéve:2020.11.04
Frissítve:2022.02.28


Ingatlan eladásnál néhány alapszabály, tippek amelynek alkalmazásával nemcsak a lakását adhatja el gyorsan (veszteség nélkül), de még alkura sem feltétlen kell számítania! 


Apróbb felújítások

az „apró” jelző persze felújítás kapcsán relatív, de higgye el az olvasó, hogy még egy évtizedek óta elhanyagolt ingatlan esetében is sokat számít egy tisztasági festés, ha ingatlan eladáson gondolkodik.

Azonban tartsuk szem előtt, hogy a festés másnak szól, így részesítsük előnyben a fehéret, esetleg a pasztell színeket! 

Szándékosan kisebb felújítást írtunk, hiszen a nagyobb felújítás költsége lakáseladásnál valószínűleg nem térülne meg, viszont felemésztene jelentős mennyiségű időt, valamint az idegrendszerünket sem kímélné. Így a nagyobb felújítást inkább a következő lakásba tervezzük!

 

Érdemes néhány kisebb javításra is időt szentelni, ha gyorsan akarjuk eladni az ingatlant, ilyen például a vízköves, használt csaptelepek cseréje, penészes szilikon csíkok újbóli felhelyezése a kád, mosdó, mosogató köré, a lógó vezetékek megszüntetése (ehhez elegendő lehet egy új konnektor létesítése és egy kábelcsatorna) vagy szekrények, fiókok fogantyújának pótlása.

 

A jó benyomás 

A felújításokat követően iktassunk be egy nagytakarítást, amikor a lakástextileket is kimossuk! Sokat számít az, hogy az ingatlan vevőjelöltje tiszta, illatos lakásba érkezik, ahol el tudja képzelni saját magát. Apropó illat: használjunk illatgyertyát vagy illóolajat, így még kellemesebbé varázsolhatjuk a lakást. Ha pedig még hiányolnánk valamit, dobjuk fel az ingatlant néhány szép dísznövénnyel vagy vágott virággal, esetleg új, ízléses kiegészítőkkel (például szőnyeggel, díszpárnákkal).

 


 
Minél kevesebb, annál jobb!

A túlzsúfolt otthon maximum a tulajdonosának okoz örömet, egy vevőjelölt számára zavaró. Ideje a költözés előtti selejtezésnek! Az épp nem használatos tárgyak mehetnek dobozokba!

 

De hova kerüljenek a dobozok?

Semmiképp se tornyosuljanak az előtérbe, ne szuszakoljuk be őket a beépített szekrénybe! Az előtérnek tisztának és hívógatónak kell lennie, a beépített szekrényre pedig a vevőjelölt is kíváncsi lehet, kellemetlen lenne, ha a nagy érdeklődés közepette begyűrt ruhák és dobozok hullanának ki belőle.

Azok a tárgyak, amik a költözésig kibírják dobozokban, ilyenek az épp nem hordott ruhák, téli - nyári holmik, karácsonyi díszek stb., összepakolva, felcímkézve mehetnek a garázsba vagy annak hiányában, érdemes erre az időre egy pincerészt bérelni (tehetünk közzé felhívást a közösségi oldalon helyi csoportokban, így ha szerencsénk van, gyorsan és jó áron juthatunk egy száraz pincéhez).


Semmi személyes!

Az évek során sok tárgy gyűlik össze egy otthonban, ilyenek a gyerekek fotói, ajándéktárgyak, nyaralások emlékei. Azonban tartsuk szem előtt, hogy a lakás eladásával érkezik egy új személy vagy egy teljes család, akiknek elsősorban azt kell tudni elképzelni, hogy az ő tárgyaik, emlékeik, hogyan kapnak helyet az ingatlanban. Ehhez pedig üres falakra és egy személyes tárgyaktól mentes lakásra van szükség.

 

Erre pedig már az eladási folyamat elején érdemes gondolni, hiszen egy családi fotókkal telepakolt lakás nemhogy a lakás megtekintés során, de még a hirdetési fotókon sem mutat jól!

 

Kép ami minden visz

A potenciális vevőjelölteket először a hirdetés fotóival kell megnyernünk. Ehhez jól beállított, jó minőségű fotókra van szükség. A lakás pedig a fotók készültekor ragyogjon és legyen annyi fény a képeken (és a lakásban), amennyi csak lehetséges.

 

A jó fotóhoz ugyanis fényre van szükség!

Fotózzuk napfényes időben, használjunk vakut (ha szükséges) és még ekkor is legyen felkapcsolva az összes lámpa a lakásban! Tartsuk szem előtt, hogy senki sem szeretne egy sötét, komor otthonban élni és ilyen lakásokról fotókat sem szeretne nézegetni. Kereshetünk amatőr, de ügyes fotóst vagy bízzuk profira már 25.000huf környékén találunk profi fotóst.

 

Izzók, lámpák

Sokan használnak gyenge fényű izzókat (ennek legfőbb oka a spórolás), azonban ebben a lakásmutatás időszakában tegyünk kivételt és alkalmazzunk erősebb fényű verziót! Előfordulhat, hogy a vevőjelölt sötétedés tájékán érkezik és nem jó, ha félhomály fogadja.

 

A jó benyomás a lakáson kívül kezdődik

Persze nem rendszabályozhatjuk meg a szomszédokat, de annyit azért megtehetünk, hogy a folyosó lakásunk felé részén rendet rakunk, esetleg díszt, egy csinos lábtörlőt vagy növényt helyezünk ki. Ha pedig családi házról van szó, akkor a kert - ahogy a belső terek is - legyenek tiszták, rendezettek, lomoktól és égig érő fűtől mentesek!Mindezek mit sem érnek, ha nem jól határoztuk meg az árat

ingatlaneladásnál a piaci helyzethez illeszkedő ár megállapítása rendkívül nehéz. Nem elegendő abból kiindulni, hogy a szomszéd mennyiért adta el a lakását, mert egyrészt a valóságot sosem tudhatjuk, másrészt a saját ingatlan kapcsán az eladó ritkán tud objektív maradni és sokszor személyes tényezők nehezítik az ár alakulását (például: “mi építettük”, “ismerünk minden téglát”, “itt nőttek fel a gyerekek”, stb.).

Az ingatlan árának meghatározása során számos szempont kerül górcső alá: az ingatlan elhelyezkedése, állapota, van-e garázs/pince/tároló hozzá, emeleti vagy földszinti, környék, tájolás a piac aktuális helyzete és persze a környékbeli ingatlanok ára is lényeges tényező.

 


Ma már szinte mindenre találunk az interneten egy jó kalkulátort, így az ingatlan ár meghatározásában is segítségünkre lehet. Ehhez elegendő megadni néhány adatot és a környékbeli ingatlanárak figyelembevételével határozza meg az árat a kalkulátor. Ezen kívül javasolt több kalkulátort is kipróbálni, így kaphatunk egy közelítő képet ingatlanunk áráról.

 

Segítség?

Ha úgy érezzük, hogy a feladat túlnő rajtunk, nincs időnk, energiánk, idegrendszerünk ezzel tölteni napjainkat; a fotóktól, az ár meghatározásán át, a vevőjelöltek fogadásáig mindent rábízhatunk egy ingatlaneladással foglalkozó, legalább 5 év tapasztalattal rendelkező értékesítőre.

 

...és mindenek előtt, legyünk kitartóak!
Ha a fenti szabályokat betartjuk, akkor érkezni fog a tökéletes vevő rövid időn belül az ingatlanunkra!

Sikeres és gyors eladást kívánunk!MIÉRT VELÜNK ADJA EL?

Eladás Vétel vagy Befektetés

Hivás

ahogy ön is megtalált minket ugy a vevök és eladók is minket


Írjon Nekünk

Miben tudunk segíteni?


Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

A konzultáció díja 50.000 Ft + áfa. Az összeget beszámítjuk, ha lesz közöttünk további együttműködés, tehát megbízást kapunk egy ingatlan eladására, vagy felkutatására.

Megrendelem a konzultációt, és várom a díjbekérőt, Valamint megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg. Az értékmegállapítás díja 50.000 Ft + áfa. Természetesen az összeget beszámítjuk, amennyiben megbízást kapunk az ingatlan értékesítésére.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Gyakori Kérdések.


Szólj hozzá te is !

Hozzászólások.

Kérjük vedd figyelembe, hogy hozzászólásod csak moderáció után jelenik meg az oldalon.

Olvassa el a többi cikkünket is legyen tájékozott
Köszönjük a kommented, moderálás után megjelenítjük