Menü bezárása
Konzultáció Ingatlanod értéke Kalkulátorok Miben tudunk segíteni Gyík Befektetőknek Bejelentkezés

Ingatlan fotózás

Közzétéve:2021.01.11
Frissítve:2022.01.04

A hirdetés eredményességét nagyban befolyásolja, hogyan fotózza le az ingatlant. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan tud olyan képeket készíteni, amire felfigyelnek a vevők. Valamint az is kiderül, hogyan érje el a képekkel, hogy a vevők meg akarják nézni a lakást élőben is!

 

A hirdetési portálok statisztikái alapján elemezhető, hogy a profi fotók nélküli hirdetésekre sokkal kevesebb érdeklődő kattint rá. Ha nincs jó fotó, nem lesz elegendő érdeklődő. Kivéve, ha áron alul kínálja az ingatlant.

 

Tekintettel arra, hogy a világ felgyorsult az emberek ideje is véges, az emberek nem akarják az idejüket vesztegetni, nem fognak olyan lakást megtekinteni, aminek a fotói nem felelnek meg az elvárásaiknak. A vásárlók elvárásai a minőségi fotók terén mára  már indokoltak, a hirdetésben olyan ingatlanfotóknak kell szerepelnie, ami alapján eldönthetik, hogy megnézik-e az ingatlant avagy sem. 

Most pedig megosztok önnel egy hibát, amit önnek feltétlenül el kell kerülnie, a rossz minőségű képek csak a befektetőket és az igénytelen vevőket vonzzák. Ezért a sikerhez vezető mottó így hangzik:

Ha sok minőségi vevőt akar, jó ingatlanfotó kell, nincs választás.

 

A grafikonon látható, hogy a profi fotó 50%-al több megtekintést generál.  Figyeljen tehát jól, mert azok, akik ezt a cikket olvassák 50%-al nagyobb esélyük van a magasabb ár elérésére a minőségi ingatlanfotóknak köszönhetően.  Ha ön a többséghez tartozik el fog csodálkozni, hogy menyivel több és minőségibb ügyfél keresi, ha jól fotóz. Igen, a jó ingatlanfotó valóban 50%-al  jobban teljesít. Annak tudatában, hogy az Ön ideje drága, sok adatot  tömörítettem az  ingatlanfotózásról szóló rövid bemutatómba. 


Mit ad Önnek, ha jól fotóz?

Önbizalmat! Az ártárgyaláson nem fog zavarba jönni, hisz tudja, hogy a vevők folyamatosan hívják Önt, a profi fotóknak köszönhetően.

Bizonyosságot, hogy az elérhető legjobb árat kapja az ingatlanáért. 

Magas minőségű igényes fotókkal igényes vásárlókat vonz be.

Minőségi fotók segítik a vevőt a jobb tájékozódásban.

Több érdeklődőre és gyorsabb ingatlaneladásra számíthat.

A legtöbbünk meg van győződve arról, hogy a Magyar piacra nem szükségesek a minőségi fotók. Éveken át újra és újra meglepett, hogy ingatlanértékesítők és még a legjobb ingatlanbefektetők is a kimagasló különbségek, eredmények ellenére még mindig nem használnak profi fotót. De a miértjét soha nem értettem. A minőségi ingatlanfotó 75%-al több telefonfelfedést eredményez ez 75%-al több érdeklődő 75%-al nagyobb esély. Ha jól fotóz Önnel is pontosan ez fog történni.    

Ahhoz, hogy jól fotózzon, csak néhány egyszerű lépést kell betartania, amit a profi fotósok is alkalmaznak.

Jó képet csak az eladásra felkészített ingatlanról lehet készíteni. Ha ez megvan, első lépésben fotózzuk körbe a lakást. Minden helyiségről legyen több kép, nézzük meg, mi nem tetszik a képeken és változtassunk rajta, mert az a vevőnek sem fog tetszeni. Fotózzuk úgy a lakást, hogy minél kevesebb személyes tárgy legyen látható a képeken.

Szánjunk rá elég időt, akár órákat is, mert az esetek 90%-ban már itt elbukik a fotózás. Az emberek nem szánnak elég időt a minőségi munkára.

A képek a lakásról, terekről készüljenek, ne a bútorokról.

A lakásfotókra ha mi magunk készítjük 80.000ft körül mar profi fotók készítésére alkalmas gépet tudunk venni.

A legalkalmasabb ha ingatlanfotózáshoz Tükörreflexes gépet használunk a hasznát-piacon már 40.000, új 75.000ft forint körül beszerezhető. 

Ha beruház egy fényképezőgépre a minőségi ingatlanfotók érdekében ezt megtehetjük újonnan vagy használtan is mondjuk a facebookrol az objektív és a gép használtan 80.000 forintért megoldható  aztán újra el tudjuk adni a fényképezőgépet akár profittal is ha ügyesek vagyunk.

Az objektív legyen 10-18mm ez már nagylátószögű objektív torzulás mentes profi ingatlanfotók készíthetőek vele, használt piaci ára 40.000 ft újonnan 70.000 ért beszerezhető. 

 

A jó fényviszonyok fontosak, vakut ne használjon! Például, ha NY-i tájolása van a lakásnak, akkor délután fotózza le az ingatlant, amikor a legvilágosabb és besüt a nap.

A lakás képei mindig a legtávolabbi pontból, a szoba 4 sarkából készüljenek.

Ne legyen a képeken se állat, se ember.

A képeken mindig a lehető legnagyobb tér legyen látható.

Mindig nagy felbontásban fotózzon, majd, ha szükséges, ITT méretezze át a fotókat!

Az ajtók mindig legyenek nyitva. Készítsen olyan képeket az ingatlanról, amin egyszerre két helyiség is látszik, például előszoba-fürdő. Minél több nyitott ajtó van befotózva a képen, annál nagyobbnak tűnik a lakás.

 

Ha kész a fotózás, alkossunk belőle profi képeket!

Ki kell választanunk egy főképet, ami a hirdetés nyitóképe lesz. Legyen az egy kép magáról a házról vagy a nappaliról, de mindenképp az legyen, amelyik a  legszínesebb-legcsalogatóbb. Ha elkészült, válasszon ki minden helyiségről 2 képet, ami a legjobban tetszik Önnek. Ezeket szerkessze meg nyugodtan, világosítson rajtuk, vágjon le elemeket, amik nem tetszenek a fotón.

A fotók sorendje fontos. Nyitókép, utána pedig ne össze-vissza sorakozzanak, hanem a képek sorrendje segítségével, vigye körbe a lakáson a vevőt!

Kezdjük az előszoba képével, majd egy kép amin az előszoba és a konyha is rajta van, utána egy kép a konyháról, aztán a nappali és így tovább.. ha egy helyiségről több képet töltünk fel, az mindenképp egymás után legyen feltöltve! Ha ezzel elkészült, a hirdetés szövegét is jól meg tudja írni a képek alapján.


Mikor bízzuk profi fotósra az ingatlanfotózást?

Ha nem szeretne órákat tölteni a fényképezéssel és szerkesztéssel.

Tartsuk szem előtt, szó szerint döntő fontosságúak a jó ingatlanfotók, a kiadásra vagy eladásra szánt ingatlan esetében egyaránt. A rossz megvilágítás vagy egy előnytelen szemszögből készült ingatlanfotó a többiekhez képest, máris hátrányba szoríthatja az Ön hirdetését.

 

Mikor jó a fotózás? Ki a profi fotósA jó ingatlanfotóst a fényképeiről lehet felismerni.

Amennyiben ingatlanfotós mellett döntünk, első lépésben nézzük meg az ingatlanfotós eddigi munkáit. Egy profi fotó többet kell mondjon ezer szónál. Figyeljen a fotók nézegetése közben arra, milyen érzéseket váltanak ki Önből a fotók. A jó fotós GARANCIÁT vállal a munkájára. A fényképei és weboldala is igényes kell legyen, a gyors-áttekinthető, minőségi fotókat azonnal fel fogja ismerni.

Mikor nem érdemes ingatlanfotóssal dolgozni vagy időt szánni a fotózásra?

Amennyiben nem sürgős a kiadás vagy az ingatlan eladása. Nem ijed meg a „rossz minőségű” vevőktől, alku királyoktól. Esetleg, ha meg akarja kockáztatni, hogy az ingatlan értékén alul cserél majd gazdát.

A legjobb amit tehetnek, ha belátják:

A jó ingatlanfotó egy gyorsan megtérülő befektetés.

 

Szórakoztató fotózást és sikeres eladást kívánunk!Írjon Nekünk

Miben tudunk segíteni?


Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

A konzultáció díja 50.000 Ft + áfa. Az összeget beszámítjuk, ha lesz közöttünk további együttműködés, tehát megbízást kapunk egy ingatlan eladására, vagy felkutatására.

Megrendelem a konzultációt, és várom a díjbekérőt, Valamint megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg. Az értékmegállapítás díja 50.000 Ft + áfa. Természetesen az összeget beszámítjuk, amennyiben megbízást kapunk az ingatlan értékesítésére.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Gyakori Kérdések.


Szólj hozzá te is !

Hozzászólások.

Kérjük vedd figyelembe, hogy hozzászólásod csak moderáció után jelenik meg az oldalon.

Olvassa el a többi cikkünket is legyen tájékozott
Köszönjük a kommented, moderálás után megjelenítjük