Menü bezárása
Konzultáció Ingatlanod értéke Kalkulátorok Miben tudunk segíteni Gyík Befektetőknek Bejelentkezés

Így nyerhetsz milliókat lakáseladáskor

Közzétéve:2021.11.29
Frissítve:2022.01.01

Egy lakás eladásakor mindenki szeretne gyorsan, alku nélkül és jó áron túladni az ingatlanon. Az esetek egy részében ez sikerül is, de csak akkor ha kiemelkedően jó állapotú a lakás. Minden más esetben érdemes felkészülni az eladásra! A felkészülés lehet pusztán néhány egyszerű praktika vagy bevethetjük a nagyágyút, a home staging-et! A vásárlók 60-70 %-a  hosszú keresgélés után arra vágynak, hogy megtalálják álmaik otthonát, ahova csak költözne kell, nem kell semmivel se bajlódniuk.


Íme a statisztika milyen állapotú ingatlanokat keresnek a vevök. 

 

Kezdjük ezekkel!

 

Íme néhány lépés, amelyet sokan megspórolnak, pedig olyan alap tevékenységek, amelyek mindenképpen meg kell előzzék mind az ingatlan eladási folyamatot, mind a home staging-et.

 

-        Tisztaság, fél siker!

 

Azért hogy a lakás a lehető legjobb formáját mutassa a vevőknek és az első benyomás a fotókon és a valóságban is megnyerő legyen a felkészülést egy alapos takarítással érdemes kezdeni. Ez olyan minimumnak tűnik, amelyet eladás nélkül is megtesz sok ingatlan tulajdonos, de nem mindegyik! Higgyük el, a vízköves csaptelepek megörökítése nem jó ötlet és egyetlen vevőt sem fog meggyőzni arról, hogy neki erre az ingatlanra van szüksége! Legyen ez egy olyan igazi, karácsony előtti nagy- nagy takarítás, szőnyeg és függöny tisztítással, szekrények letörlésével, ablak tisztítással egybekötve.

 

-        Szabaduljon meg a lomtól!

 

Ha már úgyis költözés előtt áll, érdemes átgondolni, hogy melyek azok a tárgyak, bútordarabok, amelyeknek semmiképpen sem szeretne helyet szorítani a következő otthonában. Egy alapos selejtezés során meglepően sok felesleges holmitól lehet megszabadulni. Ez pedig kettős nyereséggel jár: egyrészt nem foglalja tovább a helyet a lakásban, így az kevésbé lesz zsúfolt, másrészt ezeket már nem kell bedobozolni és költöztetni.

 

-        A kevesebb, több!

 

Szereti az összes nyári emléket, a gyerekek által készített apróságokat és a kollégáktól kapott mütyüröket? A rossz hír az, hogy a vevők ezekre egyáltalán nem kíváncsiak. Ők egy letisztult, tágas, otthonos lakást szeretnének látni, olyat, amelyet a saját emlékeikkel tudnak megtölteni. Ideje megszüntetni a zsúfoltságot, ugyanis már nem lakni szeretné ezt a lakást, hanem eladni, ahhoz pedig kevesebb tárgy kell!

 

-        Egy festés sosem árt!

 

Még akkor sem, ha pár éve volt, a falak ugyanis gyorsan koszolódnak. Ha pedig festésre adná a fejét, érdemes a fehér vagy krém színt előnyben részesíteni, mivel ezek tágítják, világosabbá teszik a tereket és ez szinte mindenki tetszését elnyeri. És a festés arra is jó alkalom, hogy a régóta halogatott javítanivalókat is megcsinálja. Tudja, azokat az apró hibákat, amelyekkel már az évek során megtanult együtt élni, de egy friss szem azonnal kiszúrja. Ilyen például a hiányzó szegőlécek vagy a penészes szilikon csíkok.

 

-        Eredeti funkciók

 

A hálószoba fókuszában a pihenés legyen, az étkezőében a közös étkezés, stb. Nem kell, hogy több funkciója legyen a helyiségeknek, mivel a vevőket elsősorban az alapok érdeklik.

 

-        Dobozba minden személyessel!

 

Fotók, sport relikviák, szentek elsőként mehetnek a dobozokba! Ezek ugyanis nem segítik a vevőket abban, hogy elképzeljék magukat a lakásban. Könyvek, néhány dísznövény, tükör, ezeken kívül másra nem igazán van szükség egy ízléses enteriőrben.


 

Folytassa a hangulattal, stílussal és home staginggel!

 

Továbbra is a cél, hogy az ingatlan hirdetése és az ingatlan maga is kiemelkedjen a kínálatból, ehhez pedig otthonos hangulatot kell teremteni, stílusosan. Ez sokaknak komoly fejtörést okozhat, de van segítség: home staging.

És miért okoz gondot? Mert ilyenkor nem a saját ízlés a lényeges, hanem az, hogy a vevők mit tartanának ízlésesnek. Ezt pedig nagyon nehéz kitalálni egy átlag embernek.

 

A home staging viszonylag új Magyarországon, célja, hogy megfelelően felkészítse az ingatlant akár az eladásra, akár a kiadásra. A felkészítés lehet csupán tanácsadás és a tervek átbeszélése, ezt követően a tulajdonos - ha van hozzá affinitása - maga is kivitelezheti a ráncfelvarrást. De kérhető a teljes repertoár, azaz a tanácsadástól kezdve a tervezésen és a lakás stylingolásán át, egészen a profi enteriőrfotózásig és a komplett ingatlanmarketingig (hirdetés kezelés, alaprajz készítés, hirdetés előre sorolásának intézése).

 

A home stagingre általában lakás értékének 1 - 3 %- át érdemes szánni, ezzel pedig akár 8 - 10 %-al magasabb ár érhető el. Ebbe általában egy festés, bútorok és lakberendezés tartozik, de minden eset más, így erről mindenképpen szakemberrel javasolt egyeztetni. Lényeges az is, hogy egy ilyen felkészítés alapja a jó műszaki állapotban lévő lakás. A cél ugyanis nem az, hogy látszat felújítással átverjük a vevőt, hanem az, hogy a vevő el tudja képzelni saját magát az adott lakásban, a lakás pedig a legjobb arcát tudja mutatni.

 

Ha pedig már pénzt és időt fektettünk abba, hogy a lakás minél jobb benyomást keltsen, ezt kár elrontani néhány homályos, mobillal készült fotóval. Kérjünk meg egy profi fotóst, hogy készítsen a lakásról világos, letisztult fotókat, amelyek garantálni fogják a sikert.

 

A fenti kis és nagyobb ráfordításokkal jelentősen rövidülhet a lakás eladási ideje és elérhető az az ármaximálás, amelyre minden eladó vágyik. Ha pedig segítségre lenne szüksége ingatlana eladásában, keressen minket a Kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeken! Sikeres eladást kívánunk!

78

Írjon Nekünk

Miben tudunk segíteni?


Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

A konzultáció díja 50.000 Ft + áfa. Az összeget beszámítjuk, ha lesz közöttünk további együttműködés, tehát megbízást kapunk egy ingatlan eladására, vagy felkutatására.

Megrendelem a konzultációt, és várom a díjbekérőt, Valamint megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg. Az értékmegállapítás díja 50.000 Ft + áfa. Természetesen az összeget beszámítjuk, amennyiben megbízást kapunk az ingatlan értékesítésére.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Gyakori Kérdések.


Szólj hozzá te is !

Hozzászólások.

Kérjük vedd figyelembe, hogy hozzászólásod csak moderáció után jelenik meg az oldalon.

Olvassa el a többi cikkünket is legyen tájékozott
Köszönjük a kommented, moderálás után megjelenítjük