Menü bezárása
Konzultáció Ingatlanod értéke Kalkulátorok Miben tudunk segíteni Gyík Befektetőknek Bejelentkezés

Mi az a home staging? És mi nem az?

Közzétéve:2024.06.10
Frissítve:2024.06.10

Mit takar a home staging?


A home staging számos elnevezéssel és értelmezéssel bír, ezért érdemes pontosan meghatározni, miről is van szó. Lehet szó ingatlanérték-növelésről, optikai tuningról, lakberendezésről, vagy egyszerű dekorációs megoldásokról? Hogyan kapcsolódik mindez az ingatlanbefektetéshez, felújításhoz vagy fejlesztéshez?

Hogyan zajlik egy klasszikus ingatlanfelkészítés?


Rendet teremtünk a káoszból
Tágas tereket hozunk létre a zsúfoltságból
Eladhatatlanból eladhatóvá varázsoljuk az ingatlant
Egy személyes otthonból piacképes ingatlant készítünk

Mi is pontosan a home staging?


A home staging az ingatlanok eladásra vagy kiadásra való felkészítését jelenti, amely során a legjobb állapotú ingatlan legvonzóbb tulajdonságait emeljük ki, így a vevők könnyebben és magasabb áron vásárolják meg azt. A felkészített lakások gyorsabban találnak gazdára és gyakran milliókkal többért kelnek el.

Egyszerűen megfogalmazva, a home staging a vevő igényeire szabott ingatlanfelkészítést jelenti. Ez függ a lakás alapállapotától, a piaci áraktól, a célzott vevői csoport elvárásaitól, valamint az eladó céljaitól és lehetőségeitől. Minden projekt egyedi, mert nincs két egyforma lakás vagy eladó. Ez adja a szakma szépségét!

A vevőközpontú lakásfelkészítés alapelvei


Mit jelent az ingatlan legjobb arcát megmutatni? A tökéletes első benyomás elérése: az ingatlan legyen vonzó, kívánatos, rendezett és inspiráló.

Mit jelent a benne rejlő lehetőségek bemutatása?


 Az ingatlan adottságainak és előnyeinek kiemelése, hogy a vevő lássa, miért éri meg neki az adott lakást választani.

Mit jelent a jó állapot?


Az ingatlan feleljen meg a modern igényeknek, legyen vizuálisan vonzó, maximum 15 éves belső térrel, amely kisebb karbantartást igényel. Nem szükséges átfogó felújítás, elég egy frissítő festés, parketta felújítás, megfelelő bútorozás és dekorálás.

Ha egy ingatlan 60 éve nem látott felújítást, a klasszikus home staging nem elegendő, de az alapelvek és szemlélet itt is hasznosak lehetnek. Ha úgy döntünk, hogy a felkészítésen túl fejlesztjük és felújítjuk az ingatlant, a home staging alapelveit követve, a vevői igényekre fókuszálva jelentős hozamot érhetünk el.

Az eredmények

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a home staging nemcsak eladhatóvá teszi az ingatlanokat, hanem akár 10-30%-os értéknövekedést is eredményezhet, ami milliós nagyságrendű hasznot jelent. Az idő, pénz és energia befektetése tehát megtérül.

Ez az értéknövekedés nem véletlen: rengeteg időt és energiát fektettünk a lakás tökéletesítésébe, megértettük a vevők igényeit, és fókuszált lépéseket tettünk a siker érdekében.

Az elégedett vevő

Miért fizetne egy vevő többet egy felkészített lakásért? Mert a vevők a rendelkezésükre álló összegért a legjobb lakást akarják megkapni, legyen az 20 vagy 100 millió forint. Elégedettek szeretnének lenni, hogy a legjobb döntést hozták. Ha a lakás tele van problémákkal és feladatokkal, a vevő csalódott lesz.

A felkészített lakások jobban teljesítenek a piacon, mert:


Nincsenek javítási szükségletek, minden készen áll
Tágas és világos terek várják a vevőket
Tiszta és rendezett környezetet kínálnak
Személytelen és letisztult megjelenést nyújtanak, amely lehetővé teszi, hogy a vevő saját életét képzelje bele

Az emberek nagy része passzívan áll a lakáseladáshoz; nem tesz semmit, csak vár. A tudatos eladók ezzel szemben aktívan keresik a vevőket és előnybe kerülnek. Az aktív részvétel révén könnyebben emelkedhetünk ki a piacon, és gyorsabban találhatunk vevőt a legjobb áron.

A vevők többsége a kész megoldásokat keresi, így a felkészített lakással mi lehetünk a nyerők. Ezáltal kevesebb lakással versenyzünk a vevők nagyobb hányadának érdeklődéséért.

A felkészített lakás előnyei


Ha a lakás jó vagy kiváló állapotú, akkor kis ráfordítással és az alapelvek alkalmazásával, kiemelkedő hirdetéssel nagy sikereket érhetünk el. Mindenkit arra buzdítunk, hogy tegye meg a szükséges lépéseket! Nem fogja megbánni.

Írjon Nekünk

Miben tudunk segíteni?


Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

A konzultáció díja 50.000 Ft + áfa. Az összeget beszámítjuk, ha lesz közöttünk további együttműködés, tehát megbízást kapunk egy ingatlan eladására, vagy felkutatására.

Megrendelem a konzultációt, és várom a díjbekérőt, Valamint megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Csak Budapesten és Pest megyében tudunk megbízásokat vállalni jelenleg. Az értékmegállapítás díja 50.000 Ft + áfa. Természetesen az összeget beszámítjuk, amennyiben megbízást kapunk az ingatlan értékesítésére.

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Kapcsolatfelvétel

Jelenleg csak budapesti és pest megyei ingatlanok értékesítését tudjuk vállalni!

Megtekintettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

Gyakori Kérdések.


Szólj hozzá te is !

Hozzászólások.

Kérjük vedd figyelembe, hogy hozzászólásod csak moderáció után jelenik meg az oldalon.

Olvassa el a többi cikkünket is legyen tájékozott
Köszönjük a kommented, moderálás után megjelenítjük